Oameni diferiti, retete nenumarate – Tipuri de cafea

Indiferent de motivul pentru care consumi cafea, ceea ce conteaza cel mai mult este gustul, mirosul si, fie ca accepti sau nu, te simti mai energic si mai fericit dimineata. Acestea fiind spuse, fiecare dintre noi are o cafea favorita – un latte, un piccolo sau poate o cafea lunga.

Noi am cautat informatii despre cate tipuri de cafea exista si am gasit 30, ba chiar 40 de tipuri diferite de cafea. Ce este de notat este faptul ca nu toti am gustat sau macar am auzit de toate tipurile de cafea existente, insa am pregatit pentru voi o lista cu cele mai uzuale retete de cafea, pe care le puteti prepara cu produsele pe care le gasiti la Cafelim.

Caffè Americano

Poti prepara acest tip de cafea destul de usor prin adaugarea de apa fierbinte peste un espresso scurt. Se spune ca soldatii americani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au inventat acest tip de cafea pentru ca bautura sa dureze mai mult. Aparent, caffè americano a fost adoptata de toti specialistii barista, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Café Latte (sau Café au lait)

O alegere destul de populara pentru consumatorii de cafea, un latte consta in amestecul de lapte spumat si o singura portie de espresso. Pentru aromatizare se adauga sirop de caramel sau scortisoara. Café Latte-ul este destul de spumos, este foarte usor, delicat si usor aromatizat.

Cappuccino

Probabil cel mai popular tip de cafea din lume, un cappuccino este format din trei straturi, precum un tort. Primul strat reprezinta un espresso (iti recomandam sa incerci cu capsule illy iperEspresso), apoi se adauga laptele aburit, iar la final, barista adauga spuma de lapte. Tot la sfarsit se adauga sirop sau bucati de ciocolata. In mod traditional, italienii consuma acest tip de cafea la micul-dejun.

Espresso

Pentru a prepara un espresso, adauga apa fiarta peste cafeaua proaspat si fin macinata si apoi toarna compozitia intr-o ceasca mica. Suna simplu, nu? Ei bine, este o cafea surprinzator de pretentioasa. Espresso este cea mai pura experienta pe care o poti avea si pentru ca nu este pentru toata lumea, poate fi singurul tip de cafea atunci cand gasesti o reteta cu adevarat buna. De aceea, trebuie sa il prepari cu ajutorul unei cafele calitative. Ce zici de capsulele de cafea Lavazza?

Flat White

Doua dintre cele mai intalnite cafele sunt Long Black si Flat White, ambele originare din Noua Zeelanda si Australia. Pentru Flat White, laptele din partea inferioara a paharului (care este de obicei nu atat de spumos, ci mai degraba cremos) este adaugat peste o portie de espresso. Este popular in randul angajatilor care incearca sa ramana treji in timpul sedintelor.

Long Black

Intr-o ceasca este turnata apa fierbinte, apoi doua portii de espresso. Daca adaugi ingredientele invers, obtii un Americano. Cafelele Long Black pot fi destul de tari si contin mai multa crema decat Americano (o crema spumoasa de deasupra portiei de espresso).

Macchiato (cunoscut si sub denumirea de Piccolo Latte)

Macchiato este preparat intr-un pahar mic, in care se toarna spuma de lapte de o consistenta ridicata si, apoi, se adauga o portie de espresso prin centrul paharului, patrunzand spuma de lapte. Poate semana cu un cappuccino, insa este mai puternic.

Mochaccino

Un ,,mocha” este doar un latte la care se adauga pudra de ciocolata sau sirop, uneori fiind insotit de frisca. Mochaccino este o cafea care are un nivel de intrare, aflata la granita dintre ciocolata calda a copiilor si café latte-ul adultilor.

Irish Coffee

Consumul multor cesti de Irish Coffee nu te aduce intr-o stare prea buna, deoarece aceasta cafea contine whiskey, zahar si un strat gros de crema deasupra. Cobinatia dintre scotch si cafea instant nu functioneaza, tocmai de aceea Cafelim are o gama variata de cafea care sa te ajute sa prepari cea mai buna Irish Coffee.

Vienna

Cafeaua Vienna este combinatia dintre doua portii de espresso puternice inainte ca frisca sa fie adaugata ca substitut pentru lapte si zahar. Viena este o combinatie a aromelor puternice de espresso, cu finetea cremei dulci.

Affogato

Affagato nu este o cafea in adevaratul sens al cuvantului, insa este un espresso turnat peste un desert, de regula ingretata. Asta nu il face mai putin delicios decat celelalte.

Nu uita ca, pentru orice reteta de cafea delicioasa, ai nevoie de o cafea pe masura. Cafelim te ajuta in alegerea celei mai potrivite cafele, de la alegerea brandului pana la alegerea intensitatii sau prajirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *