Cum te ajuta cafeaua sa fii mai odihnit?

Cu totii stim ca o cana de cafea de dimineata te ajuta sa te trezesti mai bine si sa dai randament maxim toata ziua. Insa stii ca poti sa iti imbunatatesti starea de odihna cu ajutorul cafelei? Chiar daca suna opus a ceea ce face cafeaua, adica sa te trezeasca, o simpla cana de cafea poate sa te ajute sa te odihnesti mai bine. Ai auzit vreodata de coffee naps? Multi oameni sustin ca acest obicei este o modalitate buna de a stimula nivelul de energie.

Ce inseamna coffee naps?

Ei bine, coffee nap se refera la a bea cafea inainte de a te culca pentru o scurta perioada de timp. Mai exact, inainte sa te culci pentru 15-20 de minute, sa bei o cana de cafea.  Asta se spune ca ar oferi o doza de energie datorita efectului pe care il are asupra andeozinei. Cand te simti obosit, andeozina circula prin organismul tau in cantitati mari. Odata ce ai adormit, nivelul de andeozina din corp incepe sa scada.

Cum functioneaza?

Oamenii de stiinta explica faptul ca a bea cafea inainte de un pui de somn iti poate stimula nivelul de energie. Asta deoarece cofeina circula mai rapid decat adenozina catre receptorii din creier. Deci cofeina nu scade nivelul de adenozina din corp, asa cum o face somnul, ci ea impiedica aceasta substanta sa fie receptata de creier. Prin urmare, te simti mai putin somnoros. Iar somnul de 15-20 de minute este exact perioada de timp dupa care incepi sa simti efectele cofeinei. Iar acel somn scurt iti va oferi doza ideala de energie. Coffee naps s-a dovedit ca imbunatatesc vigilenta si performanta.

Coffee naps iti dau cu adevarat mai multa energie?

Un studiu realizat pentru a demonstra eficienta acestora a determinat ca persoanele care au baut o cafea si au dormit pentru 15 minute au fost mai odihnite si au inregistrat o performanta mai mare in sarcinile ce tin de zona IT, mult mai mult decat spalatul pe fata sau expunerea la lumina puternica. Un alt studiu a ajuns la concluzia ca participantii care au avut un coffee nap inainte de un test simulat de conducere, s-au simtit in proportie de 91% mai putin obositi decat cei care nu au facut asta.

Ce spui despre acest lucru? Il incerci si tu? Alege dintr-o gama variata de cafele pe cea pe care o iubresti. Cafelim te ajuta sa iti alegi cea mai buna cafea pentru gustul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *