Ce spune cafeaua pe care o bei despre tine?

Te-ai gandit vreodata ca alegerea cafelei spune mai multe despre personalitatea ta decat ti-ai fi imaginat? Ei bine, in urma unui studiu realizat de Ramani Durvasula, doctor in psihologie, a reiesit faptul ca mai multe persoane care prefera un anume tip de cafea impartasesc trasaturi comune ale personalitatii lor. Descoperirile facute de acesta prezinta atat calitatile, cat si defectele persoanelor care opteaza pentru un anume tip de cafea.

Cafea neagra

Persoanele care consuma cafea neagra au tendinta de a spune verde in fata ceea ce cred despre un lucru anume. Sunt persoane eficiente, care rezolva cu usurinta lucrurile si nu se complica. Oamenii care beau cafea neagra sunt rabdatori si prefera sa pastreze lucruile simple. Printre defectele acestora se numara faptul ca pot avea tendinta sa opuna rezistenta schimbarilor si prefera sa solutioneze unele probleme prin propriile metode.

Latte (+zahar/lapte)

Cei care beau latte cu zahar si prefera in general cafeaua cu lapte sunt persoane deschise, care privesc viata intr-o perspectiva pozitiva. In general, prefera sa le faca pe plac celor din jur si sa-i ajute de fiecare data cand au ocazia. Intotdeauna cauta confort si sunt generosi cu timpul lor. Printre atributele negative se numara faptul ca acestia au tendinta sa se neglijeze pe ei in favoarea celor din jur.

Frappe (cafea cu inghetata, cafele mixte cu arome)

Printre iubitorii de frappe si cafea cu inghetata se numara persoanele spontane, care incearca constant lucruri noi. Au o imaginatie bogata si sunt foarte copilarosi si sociabili. Au o fire indrazneata si in grupul lor sunt de cele mai multe ori trendsetteri. Trasaturile mai putin avantajoase pe care acestia le impartasesc sunt ca nu fac intotdeauna alegeri sanatoase in ceea ce priveste alimentatia si pot lua decizii necugetate sau impulsive.

Cafea decofeinizata

De obicei, persoanele care consuma aceasta de cafea sunt si cele care, atunci cand comanda cafea, sunt foarte specifice (cu/fara lapte de soia, scortisoara). Ei bine, acestor persoane le place sa aiba totul sub control, sunt persoane perfectioniste si foarte atente la detalii. In general isi monitorizeaza sanatatea si alegerile alimentare tocmai pentru a fi cat mai sanatosi. Un defect al acestora este ca se focuseaza prea mult pe ordine, reguli si control si de cele mai multe ori sunt sensibili.

Cafea instant

Persoanele care consuma acest tip de cafea sunt cele care prefera sa nu se piarda in detalii. Au o abordare relaxata a lucrurilor. Unul dintre defectele lor este faptul ca sunt mai putin bune la organizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *