Toata lumea doreste cafea? Povestea din spatele capsulelor de cafea

Inventia capsulelor de cafea a revolutionat consumul de cafea, alimentand cresterea numarului consumatorilor uneia dintre cele mai distinctive bauturi existente – cea mai mica, dar mai puternica cafea cunoscuta sub numele de espresso. Cafeaua este preparata in multe feluri, insa espresso a devenit rapid alegerea preferata a consumatorilor. Cafeaua espresso este preparata sub mare presiune, prin adaugarea apei fierbinti peste cafeaua fin macinata, totul in mai putin de 25 de secunde. Rezultatul este o ceasca de cafea concentrata, incoronata cu semnul sau distinctiv: spuma delicata, de ciocolata-maronie cunoscuta sub numele de crema.

Originile

Espresso isi are originile in Italia – inseamna ,,rapid” in italiana – in jurul anului 1900, cand Luigi Bezzera, nemultumit de cat de mult dureaza prepararea cafelei dimineata, a adaugat presiune cu abur la masina de cafea.In acest fel, nu numai ca a accelerat procesul de preparare a cafelei, dar a constatat ca a obtinut o ceasca de cafea mai puternica. Desi tehnic talentat, domnul Bezzera s-a bucurat de putin succes in comercializarea produsului. Desidero Pavoni, un om de afaceri italian care, dupa ce a obtinut drepturile de brevet pentru inventia masinii dlui Bezzera in 1905, a introdus cu succes espresso pe piata italiana si a schimbat modul in care astazi bem cafeaua.

www.espressomadeinitaly.com

Tehnologie in dezvoltare

Modalitatea de preparare a espresso-ului perfect a fost imbunatatita si ajustata constant de-a lungul anilor. In 1938, domnul Cremonesi a creat o masina de cafea cu o pompa cu piston, eliminand astfel aroma arsa asociata cu utilizarea aburului sau a apei fierbinti. Pompa de piston cu parghie de pompare a lui Achille Gaggia a facut ulterior posibila aplicarea presiunii la cafea independent de boiler – masinile anterioare fortau apa prin cafea folosind presiunea boilerului. In 1961 compania Faema a creat o masina cu o pompa electrica pentru a forta trecerea apei prin cafea. Aceasta a marcat inceputul masinilor cu pompe de la care provin masinile moderne de espresso.

Acum, capsulele iti garanteaza avantajul de a-ti pregati rapid o ceasca de cafea proaspata, asigurandu-ti un anumit confort. Pentru a afla si restul avantajelor oferite de capsulele de cafea, citeste acest articol. Cafelim este magazinul de cafea care iti pune la dispozitie o gama variata de capsule si espressoare de cafea, prin garantarea calitatii si livrare rapida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *