6 cocktailuri cu cafea fierbinte extrem de savuroase

cocktailuri cu cafea fierbinte

Iubitorii de cafea stiu foarte bine ca aroma profunda a unei cafele bine preparate poate fi savurata si intr-un cocktail. Fie ca este vorba despre persoanele care se dau in vand dupa gusturi mai dulci sau mai amare, ori sunt indragostiti, pur si simplu, de aroma incomparabila a cafelei mixata in diverse combinatii, urmatoarele cocktailuri cu cafea fierbinte le vor placea.

1. Irish coffee

  •          2 cuburi zahar
  •          45 ml whisky
  •          Frisca
  •          175 ml cafea fierbinte

Se preincalzeste un pahar de cafea irish, apoi se adauga cafeaua fierbine ¾ din pahar, cuburile de zahar si se amesteca. Apoi, se adauga whisky-ul si topul de frisca.

2. Cafe Amore

  •          Cafea fierbinte neagra
  •          30 ml cognac
  •          30 ml amaretto
  •          Migdale rasnite
  •          Frisca

Se umple un pahar cu 30 ml Cognac si 30 ml Amaretto, apoi se adauga cafeaua fierbinte neagra. Se amesteca, apoi se adauga frisca pe deasupra si migdalele rasnite.

3. Cafea Kentucky

  •          30 ml bourbon
  •          15 ml lichior cu aroma de cafea
  •          Un varf de extract de vanilie
  •          Zahar dupa gust
  •          Frisca
  •          175 ml cafea fierbinte

Se umple jumatate de pahar cu cafea fierbinte, apoi se adauga bourbonul, lichiorul si extractul de vanilie. Se amesteca, apoi se adauga zahar dupa gust si frisca pe deasupra.

 

4. Cafea mexicana

  •          35 g inghetata
  •          15 ml lichior cu aroma de cafea
  •          15 ml tequila
  •          180 ml cafea neagra fierbinte

Se topeste inghetata in cuptorul cu microunde si se adauga cafeaua neagra tare. Se adauga tequila si lichiorul si se amesteca bine. Este un cocktail care se serveste cald.

 

5. Carajillo

  •          120 ml cafea fierbinte
  •          22 ml cognac cu aroma de portocale
  •          30 ml rom jamaican
  •          7 ml sirop de zahar brun sau sirop de artar
  •          120 ml smantana batuta
  •          Zahar fin
  •          Felii de portocale pentru ornat

Se uda marginile unui pahar cu felia de portocala, apoi se inmoaie paharul cu capul in jos in zahar. Se adauga 15 ml din cognacul cu aroma de portocala si smantana si se mixeaza. Se adauga mixul in cafeaua fierbinte, alaturi de rom si restul de cafea si sirop de zahar brun. Se amesteca, apoi se adauga putina crema de smantana deasupra.

6. Bourbon cu artar

  •          230 ml cafea proaspat pregatita
  •          30 ml bourbon
  •          1 lingura zahar brun
  •          60 ml sirop de artar
  •          230 ml smantana batuta cu zahar
  •          2 linguri esenta de vanilie

Intr-un bol se amesteca crema de smantana, impreuna cu siropul de artar, vanilia si zaharul brun, pana se dizolva zaharul. Se adauga burbonul si se amesteca bine.

Toate retetele sunt delicioase! Voua care va place cel mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *